Film, motion graphic & podcast - Rigshospitalet

I tæt samarbejde med Afdeling for Blodsygdomme har vi i Effector været med til at udarbejde en række produkter, der kredser om livet med myelomatose.

Myelomatoseskolen: Kompliceret og følsom viden formidlet gennem video og explainers

Afdeling for Blodsygdomme på Rigshospitalet har et undervisningsforløb til patienter, der er blevet diagnosticeret med myelomatose (en kræftsygdom i knoglemarven).

 

Forløbet hedder Myelomatoseskolen, og tanken er, at det skal give nye patienter bedst mulig indsigt i sygdommen. Myelomatoseskoleforløbet er nu en fast del af behandlingsforløbet på Rigshospitalet.

PRODUKTER TIL PATIENTER OG PÅRØRENDE

Myelomatoseskolen foregår både via fysiske møder og via online forløb. Ideen er, at man kan tilgå hele forløbet virtuelt – og gerne sammen med pårørende, hvis man ikke har mulighed for at deltage i den fysiske undervisning.

 

I tæt samarbejde med Afdeling for Blodsygdomme har vi i Effector været med til at udarbejde en række produkter, der kredser om livet med myelomatose.

RESULTATET

Det har resulteret i film med både patienter, pårørende, læger, sygeplejersker, præst og psykolog. Vi udarbejdede flere animerede film (motion graphics), der forklarer et komplekst behandlingsforløb så simpelt som muligt, samt en myelomatose-podcastserie, som patienterne kan lytte til og bruge i dagligdagen.

Jeg har arbejdet sammen med Effector siden 2019, hvor samarbejdet med Effector altid har været nemt og problemfrit. Deres høje sundhedsfaglige vidensniveau og erfaring inkorporeres som en naturlig del af deres arbejde.

Og så vi hører igen og igen fra patienterne, at de er virkelig glade for Effectors produktioner, som vi bruger ifm. Myelomatoseskolen.

Stine Novrup Clemmensen,
projektleder og læge, Rigshospitalet

Er du interesseret i at høre mere om projektet? Eller er du nysgerrig på, hvordan du selv kan komme i gang med et lignende projekt?

 

Kontakt: Erik Tygesen, et@effector.dk