fbpx

24. november 2017

Af Erik Tygesen

Video content – hvorfor og hvordan?

De fleste har sikkert opdaget, at videoer fylder mere og mere på de sociale medier. Facebook, Twitter, LinkedIn, Instagram, Snapchat (og selvfølgelig the Godfather af online video: YouTube) gør alt, hvad de kan, for at få fingre i dine videoer og få dig til at uploade dem på deres platforme. Og det gør de, fordi de ved, at der ikke er noget, som vi elsker mere end levende billeder på vores digitale platforme. Og sundhedskommunikation er selvfølgelig ingen undtagelse. Er du ikke allerede i gang med at skabe video content til dine kanaler, så er det på høje tid. Læs her, hvorfor og hvordan du kommer i gang.

Tallene lyver ikke

Vidste du, at der uploades godt 300 timers materiale til YouTube – hvert minut? Eller at Facebook i 2016 ramte mere end 100 million sete filmtimer per dag og forsøger nu at blive videobrugernes foretrukne platform – specielt når det kommer til at streame live på Facebook? Videoformatet er altså blevet en helt naturlig integreret del af vores daglige sociale medieforbrug – og vi kommer kun til at se meget mere af det fremover.

Hvordan får jeg hul igennem?

Hvis du overvejer at skabe og bruge video content, er der mange muligheder. Det vigtigste er ikke, om du filmer med din mobiltelefon eller et hightech kamera, men om du har noget at fortælle, og at det rammer din målgruppe. Her er nogle eksempler på forskellige måder, du kan gribe video content an:

Motion Graphic: den animerede fortælling/informationsfilm. Her er mulighed for at skabe et unikt visuelt univers, som understøtter din fortælling. Dette format fungerer rigtig godt, når der skal tales om de sværere emner som fx sex og prævention, fordi man kan illustrere ømtålelige ting fra det virkelige liv på en noget mere ”spiselig” måde.

 

Human Touch-film: Et stærkt fortællende format med en personlig vinkel. Her kan man sætte ord på, hvad en given sygdom betyder for livskvalitet. Den personlige fortælling er gennemgående og er med til at fjerne fordomme og myter om fx livet med psoriasis – leveret af folk, som lever med sygdommen.

 

Reportage/Interview: de mere klassiske filmformater. Nemt og tilgængeligt indhold lavet til at dele på de sociale platforme. Her kan man fortælle, hvad skete på workshoppen, mødet eller konferencen – med hurtige interviews fra deltagerne optaget på dagen.


Næste skridt – skal vi sende live?

Som du sikkert har set på blandt andet Facebook og Instagram, så står det klart, at liveoptagelser er næste skridt på vejen. Her taler vi om at lave en direkte udsendelse på Facebooksiden og altså have mulighed for at interagere og kommunikere med dine følgere – live. Og inden længe kan det gøres med 360 graders video, så seeren selv vælger, hvad vedkommende skal se – eller måske skal vi tage virtual reality-brillerne på og mødes i et digitalt rum i stedet? Men alt det må du læse mere om i næste blogindlæg 🙂

Fire hurtige filmtips: 

Det skal du overveje, inden du går i gang med at filme:

  • Hvad vil du vise?
  • Hvem skal se filmen?
  • Hold det kort – maks. 2 minutter – du ser jo heller ikke selv de lange klip, vel?
  • Husk underteksterne – 85 % af alle film set på Facebook ses uden lyd. De fleste ser videoer på telefonen på toilettet, i bussen, på jobbet, i timerne osv. – uden at forstyrre omverdenen.
Læs mere om, hvordan vi skaber

effektiv
sundheds-
kommunikation

Kommentarer er lukket.
OM BLOGGEN

Bliv klogere på effektiv sundhedskommunikation. Vi skriver om, hvad der rør sig i feltet og giver tips til, hvordan du kan arbejde effektivt med sundhedskommunikation.

Tilmeld dig bloggen