fbpx

02. maj 2018

Af Samarbejde med læger? Vær obs på nye regler

Samarbejde med læger? Vær obs på nye regler

Nye regler for samarbejde om efteruddannelse i Region Hovedstaden trådte i kraft d. 1. maj 2018  mellem Lif og Region Hovedstaden. Læs hvad du skal være opmærksom på her.

Vil du gerne lige have en af Rigshospitalets førende hjertelæger til at udtale sig i en pressemeddelelse? Eller vil du samle kræftlæger på Herlev til efteruddannelse i den nyeste udvikling indenfor deres felt? Så vent lige et øjeblik. For efter 1. maj 2018 er en ny samarbejdsaftale mellem Region Hovedstaden og Lif gældende.

Samarbejdsaftalen fastlægger en række retningslinjer for samarbejde om vidensdeling, rådgivning og finansiering af efteruddannelse for sundhedspersoner. Som det helt centrale bliver det fastlagt, at Region Hovedstaden skal udvælge og godkende sundhedspersonale, som skal deltage i efteruddannelsesaktiviteter, som tilbydes af lægemiddelvirksomheder. Særligt skal du som virksomhed eller sundhedsfagligt personale være opmærksom på, at:

  • alle faglige møder skal aftales skriftligt, på forhånd. Ved større møder (over tre deltagere fra regionen) skal mødets indhold og form godkendes af afdelingsledelsen eller dennes leder, hvis afdelingslederen selv skal deltage i arrangementet
  • deltagelse i Advisory Boards skal godkendes på ledelsesniveau
  • regionen udvælger og godkender deltagere i arrangementer. Virksomheden må hverken direkte eller indirekte målrette eller udvælge specifikke personer. Ansvaret for udvælgelsen ligger alene hos ledelsen.

Øvrige kodeks og lovgivning skal naturligvis stadig følges. Herunder skal der stadig søges om tilladelse for lægers deltagelse i Advisory Boards hos Lægemiddelstyrelsen, og virksomhederne har pligt til at oplyse lægerne om dette ifm. invitationer til Advisory Boards.

Der vil sandsynligvis komme flere samarbejdsaftaler mellem de øvrige regioner og Lif. Aftalen kommer efter Region Syddanmark i november 2017 lavede egne retningslinjer for finansiering af efteruddannelse til sundhedspersonale.

Du kan læse mere om aftalen her

Læs mere om, hvordan vi skaber

effektiv
sundheds-
kommunikation

Kommentarer er lukket.
OM BLOGGEN

Bliv klogere på effektiv sundhedskommunikation. Vi skriver om, hvad der rør sig i feltet og giver tips til, hvordan du kan arbejde effektivt med sundhedskommunikation.

Tilmeld dig bloggen