fbpx

17. august 2018

Af Morgenmøde med Liselott Blixt: Efter regionerne

Morgenmøde med Liselott Blixt: Efter regionerne

En solrig morgen i midten af august 2018 besøgte Liselott Blixt, formand for Folketingets Sundhedsudvalg, Effector og gav hendes syn på det sundhedspolitiske landskab samt perspektiverne for det næste år. Effectors morgenmøde var velbesøgt med over 60 deltagere fra organisationer, patientforeninger og virksomheder. Der var masser af spørgsmål og kommentarer og tilsvarende klare svar og konkrete holdninger.

Nedlæggelse af regionerne og hvad så?

Blot få dage før morgenmødet holdt Dansk Folkeparti sommergruppemøde, og her blev nedlæggelse af Regionerne bragt op som krav til de kommende forhandlinger om sundhedsreformen. Liselott Blixt brugte tid på at uddybe, hvorfor regionerne skulle nedlægges, og hvad der skulle komme efter. Blixt forklarede, at i hendes verden havde regionerne altid været en midlertidig løsning, og nu skulle strukturen for de næste 20-30 år lægges. Kommunerne skal være stærkere og bedre til at løfte sundhedsområdet. Forskelligt fagpersonale skal arbejde tættere sammen. Og der skal udvikles en finansieringsmodel, som skaber de rette incitamenter. Liselott Blixt argumenterede for, at dette i høj grad kunne ske af frivillighedens vej, og der skal være plads til lokale forskelle i Danmark.

Sammenhæng for patienterne – den gotiske knude

Afskaffelsen af produktivitetskravet i regionerne var, ifølge Liselott Blixt, et stort skridt på vejen for bedre sundhed.  Men politikerne mangler stadig at løse den gotiske knude og finde en model for at finansieringen af fremtidens sundhedsvæsen. Ønsket er at finde en model for finansiering, der følger patienterne rundt i alle dele af sundhedsvæsnet. Tiden er løbet fra Regionerne – som altid har været en midlertidig løsning ifølge Liselott – og nedlæggelsen af dem sigter på at skabe sammenhæng i sundhedsvæsnet mellem forskellige faggrupper og behandlingsenheder. Generelt blev der lagt stor vægt på at koble det sociale med sundheden og sikre en langt bedre behandling for alle grupper i samfundet, fra Liselotts side.

Invitation til samarbejde – med alle

Alle som har mødt og talt med Liselott Blixt, ved hun gør en dyd ud af at mødes med alle og høre forskellige synspunkter. Liselott gave dette råd til dem, som vil fremlægge deres sag for hende eller andre politikere:

Ring til min sekretær og få en aftale. Lad være med at gå ind og skælde ud på alle andre og fortæl, at de er dumme, og du er klog. Man skal fremlægge sin sag meget konkret, jeg er lige på og hård og vil gerne have serveret tingene så konkret og tæt på sandt som muligt. Men fordi jeg tager et møde med alle, betyder det ikke, at jeg er enige med dem. Det er vigtigt at snakke med alle.”

Se et sammenklip fra dagen og mærk stemningen i vores video her:

Læs mere om, hvordan vi skaber

effektiv
sundheds-
kommunikation

Kommentarer er lukket.
OM BLOGGEN

Bliv klogere på effektiv sundhedskommunikation. Vi skriver om, hvad der rør sig i feltet og giver tips til, hvordan du kan arbejde effektivt med sundhedskommunikation.

Tilmeld dig bloggen